Søk billigste forbrukslån

Drømmer du om å pusse opp, å reise, eller har du litt stram økonomi og trenger litt ekstra og rutte med? Grunnene til at folk søker om forbrukslån er mange. Det heldigvis enkelt å sammenligne ulike tilbydere av forbrukslån i dagens digitale virkelighet. Ta nøye for deg mulighetene, slik at du kan få et bra og rimelig forbrukslån. Her får du rådene.

Fordeler med forbrukslån

Et rimelig forbrukslån kan gi deg en rekke fordeler:

  • Lån til det du selv ønsker
  • Ingen sikkerhet
  • Økonomisk fleksibilitet
  • Penger til uforutsette utgifter
  • Samle smålån og kredittkortgjeld
  • Rask behandlingstid

Det er imidlertid mange ulike aktører på markedet. Det er vanskelig å vite hvem som tilbyr de beste lånene, tenk derfor på hva lånet skal brukes til.

Hva er egentlig forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet som du kan bruke til det du selv ønsker. Det er ikke låst til pant i løsøre eller eiendom. Fordelen med forbrukslånet er at det gir stor fleksibilitet, fordi man kan bruke pengene på hva man vil. Ulempen er at det kan bli dyrt, siden utlåner ikke har sikkerhet for lånet.

Tips: Se mer om forbrukslån hos SNL.no

Lån uten sikkerhet

Forbrukslån er lån uten sikkerhet, noe som gjør at renten er høyere. Andre lån, som billån, boliglån eller studielån, er som regel billigere. Disse lånene har imidlertid mye lengre behandlingstid, og det er noen forutsetninger for at lånet skal innvilges. Man må eie bil, eiendom eller være student for at lånesøknaden godkjennes.

Sammenlign forbrukslån

Det finnes mange lån å velge mellom, men ikke alle tilbud er like gode. Derfor kan man bruke en nettside eller en lånemegler som sender samme søknad til flere ulike banker. Dette sparer deg for tid, og øker sjansene for at lånet blir godkjent. Det gjør det også enklere å se hvilket lånetilbud som faktisk er det billigste.

Lav rente forbrukslån

Det er viktig å kunne forskjellen mellom effektiv og nominell rente. Den effektive renten inkluderer kostnader og gebyrer, resultatet er at den gir et mer nøyaktig bilde av hva lånet faktisk koster. Forbrukslån har som regel lavere rente enn kredittkort.

Unngå gebyrer

Gebyrer er en del av prisen du betaler på lånet, og skal derfor gjenspeiles i effektiv rente. Men vær oppmerksom på at det fort kan bli dyrt å misligholde lånet. I Norge har kreditor gode rettigheter hvis debitor slutter å betale. Purregebyrer og inkassosalær kan fort komme opp i tusenvis av kroner, og man kan dermed ende opp med å skylde mer penger enn nødvendig.

Samle smålån

Forbrukslån har ofte bedre betingelser enn dyre smålån. Det kan dermed lønne seg å samle smålån med høyere rente og større gebyrer i et rimelig forbrukslån. Dette vil gi lavere kostnader på sikt, og bedre oversikt over månedlige utgifter. Det er ofte enklere å forholde seg til ett månedlig avdrag, framfor å betale ned på flere smålån samtidig.

Økonomisk oversikt

Er du i ferd med å miste oversikten over lån og kredittkortgjeld kan du gå til denne siden. Her er det enkelt å logge seg inn i Gjeldsregisteret sin innsynstjeneste for privatpersoner. Dette er et godt verktøy for å sikre at du ikke tar deg vann og hodet og låner mer enn du egentlig har råd til.

Billigste forbrukslån

Søknader om lån uten sikkerhet behandles etter en individuell vurdering. Er du en voksen person uten betalingsanmerkninger og med god lønn, så vil du enklere kunne få det billigste forbrukslånet. Det lønner seg derfor å sammenligne priser. Forbrukerrådet gir deg oversikt, og hjelper deg å sammenligne produkter.

Økonomisk handlerom

Tenk nøye gjennom hva du ønsker å bruke lånet på, og lag en realistisk plan for nedbetalingen. Et rimelig forbrukslån gir deg økonomisk handlerom raskt. Det kan brukes til uforutsette utgifter, eller til å betale ned dyre smålån og kredittkortgjeld. Renten er imidlertid høyere enn på andre typer lån, og lånet blir dyrere om man ikke betaler tilbake. Å ta opp forbrukslån bør derfor være en del av en gjennomtenkt plan.

 

Scroll to top