Refinansiering på dagen

BankVurderingEff.RenteLånebeløpEtb.gebyrMin.alderLøpetidSøknad
bank-norwegian-xs
Les mer om Bank Norwegian
d4Fra 09,49%600 0000 - 95023 år15 årSØK
Annonselenke

Eff.rente 17,8%, 65 000,-
o/5 år,etablering.950,-, totalt: 95 872,-

ya-bank-xs
Les mer om yA Bank
d5Fra 09,52%500 00090020 år15 årSØK
Annonselenke

Eff.rente 16,70%, 65 000,-
o/5 år,etablering.900,-, totalt: 93 908,-

santander-xs
Les mer om Santander
d5Fra 08,60%350 0000 - 95023 år15 årSØK
Annonselenke

Eff.rente 16,70%, 65 000,-
o/5 år,etablering. 0,-, totalt: 93 972,–

Dersom du har flere mindre forbrukslån eller kredittkortgjeld kan det i de fleste tilfeller være lurt å slå disse sammen til ett lån. Ikke bare vil du ofte kunne oppnå en bedre rente, men du sparer også mye på å bare ha ett termingebyr å betale. I tillegg vil din private økonomi være mer oversiktlig og enklere å administrere. Det trenger ikke å være noen lang og komplisert prosess å slå sine lån sammen. Det eksisterer i dag flere banker og låneinstitusjoner som tilbyr refinansiering på dagen.

Hva kreves for å kunne refinansiere på dagen?

Kravene som stilles for at du kan refinansiere dine lån eller kredittkortgjeld på dagen, varierer fra bank til bank, men stort sett er det tre krav;

  • Søker må ha fast inntekt
  • Ingen eksisterende betalingsanmerkninger
  • Du må i de aller fleste tilfeller ha en aktiv og fungerende BankID.

Nesten uten unntak må du kunne vise til en fast inntekt for å få godkjent søknaden. Det kan være unntak hvis du f.eks. kan stille tilstrekkelig sikkerhet, f.eks. i boligen din, men dette er normalt noe som krever en tinglysning av pant i boligen og det kan derfor ikke gjøres på dagen. Det varierer fra bank til bank hva som stilles som minimumskrav til inntekt, men som regel kreves det minimum 200.000kr.

Inntekten din trenger normalt ikke å være lønnsinntekt for å kvalifisere for en refinansiering av dine lån. Trygd, stipend, renteinntekter eller andre former for fast inntekt vil også bli tatt i betraktning når din søknad behandles. Det må dog være en sammenheng mellom inntekten din og størrelsen på refinansieringen. Noen banker vil også være villige til å se på potensialet for en økning i inntekten din i fremtiden. For eksempel, hvis du på nåværende tidspunkt er student, men snart kan forventes å komme ut i fast jobb vil dette ha en positiv innvirkning.

For å kunne yte deg et lån, er banken påkrevd å foreta en legitimasjonskontroll for å sikre at du faktisk er den personen du utgir deg for å være. I tillegg må du gi en juridisk bindende signatur på lånesøknaden slik at det formelle er i orden. Skal du ha din søknad om refinansiering behandlet på dagen,må du signere lånesøknaden digitalt ved hjelp av BankID. Dette fungerer samtidig som den lovpliktige ID-kontroll, og du trenger ikke å sende noen dokumenter til banken via vanlig post.

Prosessen

I motsetning til et vanlig forbrukslån, får du ikke lånet utbetalt til konto, når du søker om refinansiering. I stedet gir du långiver en liste over de lånene du ønsker skal inngå i refinansieringen og så sørger banken for at disse blir innfridd. Det betyr at banken tar på seg mesteparten av jobben og du trenger egentlig ikke å gjøre så mye annet enn å sende banken den informasjonen de trenger om lånene som skal innfris.

Hvem bør refinansiere?

Refinansiering av forbrukslån er mest aktuelt hvis dersom du har flere smålån og kredittkortgjeld. Har du bare et enkelt eller to forbrukslån, er det ikke sikkert at en refinansiering lønner seg. Et unntak er dog om du betaler en rente på ditt eksisterende lån som er mye høyere enn markedsrenten. Da kan du finne en rimeligere bank og refinansiere lånet gjennom dem.

Tilbydere

De aller fleste banker og låneinstitusjoner tilbyr en eller annen form for refinansiering. Det er allikevel ikke mange som har mulighet for å behandle søknaden samme dag. Det er imidlertid noen inkludert banker som Bank Norwegian, yA Bank og Opp Finans.