Lån på timen

Lån på timen er endelig blitt en realitet. Et nytt samarbeid mellom landets banker og myndigheter gjør at informasjon nå kan utveksles lynraskt.

Nå kan du få lån innvilget på timen

Lån som innvilges på timen er nå blitt til en realitet, takket være lynrask behandling av søknaden. Flere banker gir deg svar innen 10 minutter og utbetaler pengene samme dag.

Komplett Bank er en av långiverne som er kjent for å behandle lånesøknader effektivt. De lar deg låne mellom 10 000 og 500 000 kroner med opptil 15 års nedbetalingstid.

Tradisjonelle løsninger tok for lang tid

Manuell kontroll av lånesøknader var inntil nylig normen blant landets banker. Det forsinket utbetalingen med flere dager.

Dette endret seg i løpet av sommeren 2017. Da lanserte bankene og staten et nytt samarbeid med automatisk utveksling av finansiell informasjon.

Med direkte tilgang til statlige registre og søkerens digitale lønnsslipper kan banken ta en beslutning på noen få minutter. Men det gjenstår også et par hindre for at lånet skal utbetales på timen.

Har man behov for et raskt lån, bør man velge en bank som tilbyr elektronisk signering med Bank-ID

5 tips til å senke behandlingstiden

For å kutte ned på behandlingstiden er det flere ting du kan gjøre på egenhånd som låntaker. Her har vi listet opp noen av de mest nyttige tipsene:

  • Søk tidlig på dagen og utenom helgen.
  • Velg en bank med rykte for kort nedbetalingstid.
  • Sørg for at all informasjon er korrekt og at banken ikke må etterspørre dokumentasjon.
  • Vær konservativ med lånebeløpet når du søker. På generelt grunnlag vil bankene bruke mindre tid på behandling av søknaden dersom lånebeløpet er lite.
  • Velg utelukkende banker som tilbyr signering av gjeldsbrevet via BankID.

Banker med kort behandlingstid

Utenom Komplett Bank finnes det også andre banker som er kjent for rask behandlingstid. OPP Finans er én av disse.

OPP Finans tilbyr forbrukslån mellom 10 000 og 500 000 med maks 13 års nedbetalingstid. Rentenivået er konkurransedyktig, og de er kjent for å behandle søknader effektivt.