Lån uten sikkerhet til bryllup

Bryllup regnes av mange som et høydepunkt i livet. Enda det er en dag fylt av glede, kan det også koste mye penger. Utgiftene til mat, drikke og bevertning kan fort overstige et par månedslønner.

Har man ikke egne midler til å finansiere bryllupsfesten, kan man vurdere å ta opp et lån uten sikkerhet. Med en akseptabel kredittverdighet er det mulig å få innvilget en lånesum der den effektive renten ligger omkring 10 prosent.

Sett opp et bryllupsbudsjett

Majoriteten av norske bryllup koster et sted mellom 50 000 og 200 000 kroner. Mye avhenger av antallet gjester og kravet til bevertning.

Før du sender inn en lånesøknad er det viktig å sette opp et detaljert budsjett som inkluderer alle utgiftsposter. Mat, underholdning og andre kostnader bør splittes opp i egne kolonner for å oppnå best mulig oversikt. Målet er at du slipper å låne mer penger enn det som er absolutt nødvendig.

Det kan også være smart å eksperimentere med forskjellige rentesatser, for å se hvordan det påvirker privatøkonomien. Målet er å kartlegge hvilke rentesatser du evner å betjene, slik at du står bedre forberedt i møte med banken.

Mange velger å ta opp et forbrukslån for å finansiere drømmebryllupet. Det kan være lurt å søke gjennom en lånemegler, da man ofte vil oppnå en lavere rente på sitt lån

Hvor bør du søke om lån til bryllup?

Som brud og brudgom har dere en lang rekke forbrukslån å velge mellom. Ønsker du en effektiv søknadsprosess og lav effektiv rente er det noen kredittgivere som fortjener ekstra oppmerksomhet. En av disse er OPP Finans.

Selskapet eies av Gjensidige, som igjen er kjent for sine forsikringsprodukter. Hos OPP Finans kan du finansiere hele bryllupet til en rente ned mot 7,98 prosent. For øyeblikket er dette blant markedets laveste satser for et lån uten sikkerhet.

Merk deg at tilbudet kun er veiledende, og at prosentsatsen blir bestemt på bakgrunn av en kredittvurdering. Ønsker du en bredere eksponering i markedet, kan det også være lurt å søke via en låneagent.

Lendo er en lånemegler som anbefales grunnet det høye antallet samarbeidspartnere. Søker du via Lendo, vil 14 forskjellige banker ta en titt på forespørselen.

Gjennom å samle inn anbud fra flere kredittgivere øker også sjansen for å motta et lavere rentetilbud. Låner du penger til bryllupet via Lendo behøver du i tillegg kun å sende inn én søknad.

Verdt å huske når du finansierer et bryllup

Å finansiere et bryllup med lånte penger er slettes ingen dårlig ide. Likevel er det viktig å gardere seg mot plutselige fall i inntekt eller redusert betalingsevne. Det kan derfor være lurt å søke hos en bank som tilbyr avdragsfrihet på lånet. Det gir deg pusterom dersom noe skulle skje.

En långiver som skiller seg ut på dette området er yA Bank. De tilbyr inntil 3 års avdragsfrihet så lenge du oppfyller visse vilkår. Blant disse finner du et krav om at regningene må ha blitt betalt innen fristen over de siste 6 månedene.

Majoriteten av nordmenn som gifter seg, gjør det i ung alder. Denne perioden i livet er ofte preget av store ekstrautgifter. Det kan være relatert til kjøp av bolig, bil og andre nødvendigheter.

Derfor bør du velge en litt lenger nedbetalingstid i bytte mot lavere avdrag. Skulle du ha ekstra penger på bok, er det uansett mulig å innfri lånet tidligere enn avtalt.

Til syvende og sist burde du vurdere å søke sammen med din kommende ektefelle. Den effektive rentesatsen er direkte knyttet til risikoen for mislighold. Av den grunn hjelper det å benytte medlåntaker.

Av prinsipielle årsaker bør også begge parter bidra til finansieringen av bryllupet. Det er derfor ikke urimelig at dere deler ansvaret for tilbakebetalingen av lånet. Velger dere denne løsningen er det viktig å signere en skriftlig avtale. Ryddige forhold er viktig når man låner penger, uavhengig av omstendighetene.