Lån effektivt med Bank ID

BankID er en multifunksjonell kodebrikke som lar brukeren signere gjeldsbrev elektronisk med juridisk binding. Løsningen benyttes i dag av omtrent alle norske banker og leveres i forskjellige utgaver.

Et tilfeldig sekssifret kodenummer genereres ved at brukeren først oppgir et PIN nummer. Den resulterende koden blir deretter tastet inn i kombinasjon med et personlig passord på bankens hjemmeside. På den måten kan banken verifisere brukeren ved hjelp av en trestegs identifikasjonsprosess.

På mange måter kan BankID sammenlignes med en elektronisk utgave av et pass. Brikken gjør det mulig å identifisere seg overfor andre parter på nett. Nedenfor tar vi en nærmere titt på noen av de fordelene BankID tilbyr.

Søknad og signering ved lån av penger

Inntil nylig måtte du sende inn en søknad på papir dersom du ønsket å låne penger i banken. Dette førte til store forsinkelser som ble ytterligere forverret dersom søknaden måtte sendes via posten.

BankID snudde derfor bransjen nærmest på hodet. Fordel nummer én er muligheten til å signere søknader elektronisk. Du verifiserer deg enkelt og greit på forhånd slik at banken vet hvem som står bak søknaden.

Fordel nummer to er muligheten til å signere det elektroniske gjeldsbrevet når søknaden godkjennes. Du slipper derfor å sette en fot innenfor bankens dører. Hele prosessen kan gjennomføres hjemmefra.

Pengene utbetales så fort banken har mottatt den signerte avtalen i elektronisk format.

Du kan signere låneavtalen raskt og effektivt med Bank-ID. Det er også mulig å signere elektronisk med Bank-ID på mobil

Andre fordeler med BankID

Med BankID er det også mulig å logge seg inn i nettbanken, samt godkjenne betalinger.

Med BankID kan du også verifisere seg en rekke andre steder. Det gjelder f.eks hos Posten og Norsk Tipping. Stadig flere bedrifter og organisasjoner implementerer løsningen. Målet er å bli kvitt unødvendig papirarbeid og manuell kontroll av identitet.

De siste årene har BankID også gjort sitt inntog hos norske mobiltelefoner. Såfremt du er knyttet til det norske mobilnettet kan du installere BankID appen, og verifisere deg elektronisk. Med andre ord slipper du å ta med seg selve kodebrikken når du er på reisefot.

Slik bestiller du BankID

For å bestille BankID må du kontakte banken og vise frem nødvendig identifikasjon. Banken vil sannsynligvis be om førerkort, bankkort eller pass for å kontrollere identiteten din.

Så fort du har mottatt brikken i posten kan den aktiveres ved hjelp av en engangskode, eller installeres som programvare på telefonen din. Banken kjenner ikke til PIN koden som brukes på BankID brikken. Glemmer du koden vil du derfor måtte bestille en ny brikke i posten.