Forbrukslån og innvandrere

Banknotes of euro and diagram

Har du ikke norsk statsborgerskap, og ønsker deg et forbrukslån? Det er slettes ikke enkelt for innvandrere å skaffe seg lån i Norge, på samme måte som en nordmann vil oppleve det som utfordrende å låne penger i andre europeiske land. Derimot så er det ingen umulighet dersom man har opphold seg i Norge en stund og betalt skatt til den norske stat, selv om man kanskje ikke har norsk statsborgerskap. Her finner du alt som er verdt å vite om forbrukslån og innvandrere.

Slik får du forbrukslån som innvandrer

Når man søker om et forbrukslån i en norsk bank, så må man oppfylle en rekke minstekrav for å få innvilget søknaden. Hos en del banker så stiller de krav til at man må ha norsk statsborgerskap, mens andre igjen er litt mer hyggeligere mot våre nye landsmenn og sier at du kun behøver å ha jobbet i Norge eller bodd på fast adresse i et visst antall år før banken tilbyr deg et lån. Hvis du er innvandrer uten norsk statsborgerskap så er det sistnevnte banker du må sikte deg inn mot.

Da kan kravet være at du må ha bodd i Norge med fast adresse de siste tre årene, som betyr at du må være registrert i Folkeregistret. Andre krav kan være tilsvarende dette, som at du må ha jobbet i minst tre år og betalt skatt til Norge. Det vil si at du som er innvandrer og jobber i Norge egentlig ikke vil ha noe problem med å søke om et forbrukslån, forutsatt at du har eller har hatt fast jobb. Du må naturligvis også oppfylle de andre kravene til inntekt, alder og så videre på samme måte som en nordmann.

Øvrige søkekriterier for forbrukslån

Dersom du kjenner deg igjen i overnevnte beskrivelse og tror at det er reelt å kunne skaffe seg et forbrukslån, så må du også sjekke at du oppfyller de øvrige kriteriene. Selv om du er innvandrer så må du være av en viss alder (mellom 18 til 25 år hos de fleste norske banker), og du må også ha en viss inntekt. Mange banker krever at du tjener minst 120 000 kroner/årlig – eller enda mer – uansett om du bare skal låne en liten sum på noen få titusener. Dette er det slettes ikke alle innvandrere som klarer å oppfylle, selv om de har fast jobb.

I tillegg nytter det ikke å søke dersom man har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker. For deg som er innvandrer og trenger forbrukslån så er dette sjeldent noen problemstilling, ettersom man kanskje ikke har søkt om slike lån tidligere og følgelig ikke har hatt noen betalingsproblemer. Utover dette så er det ingen kompliserte krav som må oppfylles, og vi ønsker deg lykke til med søkingen. Får du avslag hos den første banken du søker hos, så er det uproblematisk å forsøke deg hos en ny en. Det finnes mange banker som tilbyr forbrukslån her i Norge! Det kan være en ide å sammenligne forbrukslån på forskjellige nettsider.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to top