Ferratum Bank Forbrukslån

Gå til søknad
Annonselenke
Et lån på 15 000 kr med årlig effektiv rente á 269.46%, har en avgift á 8401.62 kr

Effektiv rente:269,46%
Beløp:1 000 - 20 000
Løpetid:15 dager - 2 år
Aldersgrense:22 år
Krav inntekt:

Ferratum Gruppen er en europeisk kredittyter med virksomhet i over 20 land. Selskapet har spesialisert seg innen tilbud av forbrukslån med kort nedbetalingstid. Disse lånene omtales ofte som “mikrolån” på folkemunne. Ferratum ble grunnlagt i 2005 av den finske forretningsmannen Jorma Jokela og har ekspandert aggressivt de siste årene. I skrivende stund teller selskapet over 600 ansatte med nærmere 5 millioner aktive låneporteføljer.

Den norske avdelingen av selskapet har sin base på den lille europeiske øystaten Malta. De er underlagt det maltesisk finanstilsynet og følger det europeiske regelverket for tilbud av finansielle tjenester. Som følge av EØS avtalens bestemmelser om fri flyt av varer og tjenester har Ferratum tillatelse til å operere innenfor det norske markedet. Ferratum tilbyr to forskjellige forbrukslån kalt Credit Limit og Ekspresskreditt.

Litt om lånet

Credit Limit har den mest fleksible lånerammen med muligheten til å låne mellom 1 000 og 20 000 kroner. Lånet er også spesielt ettersom du kun betaler for den andelen av kreditten du benytter. Det kan derfor minne om en ordinær “kontokreditt” som tømmes ved behov. Et viktig avtalevilkår er at låntaker betaler tilbake minst 12,5 prosent eller 1 250 kroner per måned av utestående saldo.

Med Credit Limit har også den lengste nedbetalingstiden på inntil 24 måneder. Rentenivået varierer og bestemmes etter en individuell kredittvurdering. Maksimal effektiv rente utgjør 409,10 prosent.

Ekspresskreditt har derimot en lavere låneramme. Lånebeløpet strekker seg fra 1 000 til 6 000 kroner med 15 til 45 dagers nedbetaling. Det er med andre ord en løsning som tilbyr langt mindre fleksibilitet sammenlignet med Credit Limit. Ferratum sier ikke noe om den maksimale effektive renten, men basert på lånekalkulatoren på selskapets hjemmeside ser den ut til å ligge et sted mellom 2 300 – 2 500 prosent.

Fordeler og ulemper med lånet

Det finnes i utgangspunktet ingen fordeler med å ta opp et lån hos Ferratum. Rentenivået er svært høyt og nedbetalingstiden er kort. Markedet flommer over av tilbud med langt bedre vilkår og det gir derfor liten mening å velge et av disse produktene.

Den korte nedbetalingstiden er en viktig årsak til de høye rentekostnadene. Ved opprettelse av et nytt gjeldsbrev baseres det effektive rentenivået på en 12 måneder lang periode. Med andre ord vil en nedbetalingstid på 30 dager føre til at rentenivået multipliseres med x 12. Et rentenivå på flere tusen prosent er ikke noe vi kan anbefale.

Ferratum tilbyr heller ingen betalingsforsikring, som er et minus.

Gebyrer og kostnader

Til forskjell fra de fleste andre långivere krever Ferratum verken etableringsgebyr eller termingebyr. Til gjengjeld er det effektive rentenivået usedvanlig høyt. Nominelle renter begynner fra 267 prosent og den endelige rentesatsen vil avhenge av kredittvurderingen, nedbetalingstiden og størrelsen på forbrukslånet.

Krav for å søke

På lik linje med andre banker og kredittytere, stiller Ferratum en rekke krav til den som søker om lån. Noen av disse er listet opp nedenfor:

  • Søker må ha en norsk adresse, telefonnummer og kontonummer.
  • Søker må ha fylt 22 år og kunne signere med BankID.
  • Søker må ha en registrert likning (skattemelding fra fjoråret).
  • Søker kan ikke ha registrerte betalingsanmerkninger eller løpende inkassosaker.

Sammendrag

Forbrukslån fra Ferratum anbefales ikke. Verken Credit Limit eller Expresskreditt leveres med akseptable vilkår. Et skyhøyt effektivt rentenivå blandet med kort nedbetalingstid, gjør at vi anbefaler deg å styre unna. For øyeblikket finnes det et høyt antall konkurrerende tilbud om forbrukslån som er langt billigere å benytte seg av.